Jūs esate čia

Individualios dietos parinkimas

Individualios mitybos programa sudaroma remiantis bendrais sveikos mitybos principais: maisto suderinamumu ir rekomenduojamu valgiaraščiu.

Norint sudaryti konkrečiam žmogui tinkamą meniu, biopunktūrinės diagnostikos būdu įvertinama virškinimo sistemos būklė (skrandžio rūgštingumas, kasos funkcinis pajėgumas, tulžies takų veikla ir t.t.), o po to testuojamas organizmo atsakas į atskirus produktus. Testuojama apie 150 Lietuvoje dažniausiai naudojamų produktų. Po konsultacijos įteikiamas vengtinų produktų sąrašas ir individualus meniu, kurio rekomenduoja laikytis 1 ar 2 mėnesiams. Esant reikalui, skiriami vaistažoliniai ar homeopatiniai medikamentai atskirų organų funkcijai gerinti. Po 1-2 mėn. pakartotinės diagnostikos metu įvertinami pasikeitimai organų veikloje ir reakcija į produktus, kurių buvo atsisakyta. Sudaromas mitybos planas kitiems 3-6 mėnesiams. Jeigu kruopščiai laikomasi sudarytos mitybos programos, sėkmingai krenta svoris, gerėja savijauta. Daugiau konsultacijų reikia žmonėms, turintiems rimtų sveikatos problemų.

Svarbu laikytis maisto suderinamumo, nenaudoti vieno valgymo metu ilgai virškinamo maisto (baltymų) ir greitai skylančių angliavandeninių produktų. Vaisiai suvalgyti vieni, skrandį palieka po 20 - 30min, kai kurie dar greičiau. Mėsos gaminiai virškinami iki 3-4 val. Suvalgius juos kartu, stabdomas pilnavertis baltymų skaidymas, o angliavandeniai skatina rūgimo procesus, pasireiškiančius pūtimu, apsunkimu.

Mes esame ne tai, ką valgome, o tai, ką suvirškiname. 

Susiję straipsniai: